تبریز ورک

چاپ

بازی پلی استیشن و ایکس باکس

به طور کلی سه شرکت وجود دارند که ارائه دهنده معروف‌ترین و بهترین کنسول بازی های موجود در بازار هستند. این سه شرکت نینتندو Nintendo، سونیSony  و مایکروسافت Microsoft هستند. کنسول بازی نینتندو به اسم خودش شناخته می‌شود؛ اما هر جا صحبت از پلی استیشن یا Ps شد، باید بدانید که این کنسول ساخته سونی است و هر جا صحبت از Xbox شد، این کنسول متعلق به مایکروسافت است. در ایران رقابت بین ایکس باکس و پلی استیشن بیشتر است. هر کدام از این شرکت‌ها و کنسول‌ها، بازی‌ها مخصوص به خودشان را دارند که در جذب مشتریان نقش مهمی ایفا می‌کنند.

راهنمای خرید بازی پلی استیشن و ایکس باکس

فرقی نمی‌کند دنبال بازی ps4 باشید یا بازی Xbox بخواهید؛ در هر صورت باید به نکاتی که در ادامه می‌خوانید دقت کنید.

توجه به ژانر بازی: مهم نیست اگر همه دوستانتان اعتقاد دارند فلان بازی خوب است، مهم این است که اول مطمئن شوید ژانر و سبک بازی مورد علاقه شما هست یا نه. ممکن است از بازی‌های ترسناک خوشتان بیاید یا دوست داشته باشید یک بازی ورزشی انجام دهید، وقتی بدانید کدام ژانر با روحیه‌تان سازگار است انتخاب‌هایتان محدود و به طبع راحتتر می‌شود.

سه بعدی بودن بازی: اگر کنسول بازی‌تان امکان بازی سه بعدی را به شما می‌دهد، از این امکان هنگام انتخاب بازی استفاده کنید و سراغ بازی‌ سه بعدی بروید.

توجه به نوع دستگاه: حتما می‌دانید که بازی‌های بعضی مدل کنسول‌ها برای سری بعد یا قبل آن قابل اجرا نیستند. برای مثال ممکن است بازی‌های Xbox one برای Xbox 360 قابل اجرا نباشد. در عین حال ممکن است دنبال بازی PC باشید و یا دلتان بخواهد بازی کامپیوتری و لپ تاپ روی سیستم‌تان نصب کنید. در این صورت می‌توانید سراغ بازی‌های سازگار با لپ تاپ و کامپیوتر بروید. اگر هم دلتان می‌خواهد خیلی حرفه‌ای بازی کنید، با مقداری هزینه یک لپ تاپ گیمینگ Gaming بخرید و از بازی لذت ببرید.

تهیه از مراکز معتبر: از آنجایی‌که قیمت بازی‌های کنسول‌ها چندان هم ارزان نیست بهتر است دی وی دی DVD بازی یا سی دی CD بازی های خود را حتما از مراکز معتبر تهیه کنید تا از کیفیت کالایی که تهیه می‌کنید، مطمئن باشید.

خرید اینترنتی بازی ps4 و xbox

برای خرید گیم Game یکی از گزینه‌هایی که پیش رو دارید، خرید اینترنتی از فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا است. این گزینه علاوه بر اینکه امکان مقایسه هم‌زمان چندین بازی را به شما می‌دهد، با معرفی ژانر بازی (ورزشی، استراتژی، ترسناک و غیره) و امکانات آن، اطلاعات خوبی در دسترس‌تان قرار می‌دهد و انتخاب را آسان‌تر می‌کند. ضمن اینکه می‌توانید از اصل بودن بازی و کیفیت آن مطمئن باشید و با خیال راحت دست به خرید بزنید. خواندن نظرهای کاربران دیگر، از دیگر ویژگی‌هایی است که امکان خرید بهتر را برایتان فراهم می‌کند.

برسیم به مقایسه پلی استیشن5 ps5 با ایکس باکس x box

مقایسه ایکس باکس وان و PS4: پنج سال پیش در سال ۲۰۱۳ پلی استیشن ۴ سونی و ایکس باکس وان مایکروسافت در آستانه ورود به بازار بودند. در سال ۲۰۱۸ این دو کنسول هرکدام راه خود را پیش گرفتند و بسیار موفق شدند و حالا بیش از هر زمان دیگری از یکدیگر متمایز اند. و امروزه این دو کنسول بیشتر از هر زمان دیگری در بازار در دسترس اند و از قیمت مناسبی برخوردارند. شما بین این دو مدل کدام را انتخاب می‌کنید؟ پلی‌ استیشن ۴ یا ایکس‌ باکس وان؟ مسئله این است.

. مقایسه قیمت ایکس باکس وان و PS4

ایکس باکس وان و پلی استیشن۴ قیمت تقریباً یکسانی دارند: قیمت اصلی آن‌ها در آمریکای شمالی تقریبا ۲۵۰ الی ۳۰۰ دلار است. دامنه قیمت کنسول‌ها کمی با یکدیگر متفاوت هستند؛ آن هم به دلیل پکیج‌های مختلف مثل بازی‌های متفاوت یا خدمات ویژه روی کنسول است. البته ممکن است تخفیف‌هایی نیز پیدا کنید که قیمت کنسول زیر ۲۵۰ دلار باشد.

البته تمام موارد ذکرشده قبل از شروع صحبت در مورد نسخه‌های قدرتمندتر و گران قیمت کنسول‌ها است، یعنی پلی استیشن ۴ پرو ۴۰۰ دلاری و ایکس باکس وان سری ایکس ۵۰۰ دلاری!

اگر به دنبال بهترین بازی‌های گرافیکی هستید که با قدرتمندترین سخت افزار کنسول اجرا شوند، آن‌وقت شاید در پی خرید یکی از کنسول‌های بازی ایکس باکس وان یا پلی استیشن ۴ باشید. هر دو کنسول، کارهای معمولی که از PS4 و Xbox One انتظار می‌رود را انجام می‌دهند اما این مزیت آن‌ها این است که بازی‌ها همواره روی آن‌ها بهتر از حد معمول به نظر می‌رسند.

در ایکس باکس وان، بازی‌ها را می‌توانید با کیفیت ۴K/HDR اجرا کنید. پلی استیشن ۴ نیز کیفیت مشابهی را ارئه می‌دهد اما چندان قابل توجه نیست. اگر به تازگی یک تلویزیون فوق پیشرفته با کیفیت ۴K/HDR خریداری کرده‌اید و می‌خواهید ببینید چه کاری می‌تواند انجام دهد، ایکس باکس وان بهترین گزینه برای شما در زمینه گیمینگ است.

به طور کلی، برای اکثر خریداران، بحث قیمت ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ چندان مهم نیست چراکه حدودا هم قیمت‌ اند.

۲. مقایسه بازی‌های انحصاری ایکس باکس وان و PS4

 اینجاست که تفاوت‌ها آشکارتر می‌شود: پلی استیشن ۴ سونی، بازی‌های انحصاری بیشتری دارد که آن‌ها را فقط می‌توانید روی پلی استیشن ۴ بازی کنید. از سری “Uncharted” گرفته تا “The Last of Us” ، “Bloodborne” ، “Spider-Man” و “God of War” ، سونی دارای سری بازی‌های بسیار غنی‌تری در دسته‌بندی بازی‌های انحصاری پلی استیشن ۴ است. بازی‌های هیجان‌انگیزی مانند “Death Stranding” و بازی‌های مهم Third-party مانند Call of Duty ،Assassin’s Creed ،Madden و FIFA همگی در پلی استیشن ۴ و همچنین ایکس باکس وان خودنمایی می‌کنند.

بزرگترین مشکل مایکروسافت در رابطه با ایکس باکس وان در سال‌های اخیر، عدم وجود بازی‌های انحصاری جذاب است. البته می توان به “Halo” و “Forza” و عناوین انحصاری جدیدی مانند “Sea of Thieves” و “State of Decay 2” اشاره کرد، اما در مقایسه با بازی‌های انحصاری PS4 سونی، چندان به چشم نمی آیند.

برای بسیاری قابل درک است که مقایسه بازی‌های انحصاری این دو کنسول، جهت نشان دادن برتری پلی استیشن ۴ سونی نسبت به ایکس باکس وان کافی است. اما با نگاهی عمیق‌تر، درخواهید یافت که رقابت پیچیده‌تر از این حرف‌ها است.

۳. مقایسه سرویس‌های ایکس باکس وان و PS4

مقایسه ایکس باکس وان و PS4


سونی و مایکروسافت خدمات تقریباً یکسانی را ارائه می‌دهند. منظور دسترسی به بازی‌های آنلاین چند نفره و همچنین ارائه بازی‌های «رایگان» (تا زمانی که هزینه اشتراک را بپردازید) است.

سرویس خدمات سونی PlayStation Network نام دارد. و سرویس خدمات مایکروسافت Xbox Live است. هزینه آنها تقریباً یکسان (۶۰ دلار در سال) است و دسترسی به بازی‌های آنلاین را در سیستم عامل‌های خود ارائه می‌دهند. هر دو کمپانی ماهیانه تعداد زیادی بازی رایگان به مشترکین عرضه می‌کنند که شما می‌توانید تا زمانی که اشتراک دارید از بازی با انها لذت ببرید.

در حال حاضر هر دو سرویس PlayStation Network و Xbox Live از سرویس‌های خدماتی استاندارد صنعت گیمینگ هستند. آنچه باعث برجسته شدن هر کنسول در بخش خدمات می‌شود، سرویس پخش فیلم و سریال مربوط به هر یک از آن‌ها است. علاوه بر این‌ها، رقابت بین دو اشتراک PlayStation Now برای سونی و Xbox Game Pass برای مایکروسافت نیز بالا گرفته است.

با PlayStation Now، کاربران می‌توانند بیش از ۶۵۰ بازی قابل پخش از PlayStation 2 ، PlayStation 3 و PlayStation 4 را روی PlayStation 4 یا PC بازی کنند. هزینه آن ماهانه ۲۰دلار و سالانه ۱۰۰دلار است.

با Game Pass، کاربران می‌توانند بیش از ۱۰۰ بازی اصلی Xbox ، Xbox 360 و Xbox One را با هزینه ماهیانه ۱۰ دلار روی Xbox One دانلود کرده و بازی کنند. حتی بهتر از این هم می‌شود: هر بازی که کمپانی مایکروسافت منتشر می‌کند، در هنگام عرضه روی Game Pass، به طور رایگان در اختیار مشترکان قرار می گیرد؛ همانند بازی‌های “Halo” و “Forza”. این ویژگی یکی از بهترین سرویس‌های خدماتی در دنیای گیمینگ است.

Game Pass می‌تواند مهم‌ترین دلیل برای خرید یک ایکس باکس وان محسوب شود و اهدافی بلندمدت برای آینده کنسول‌های بازی ویدیویی دارد. به جای اینکه برای هر بازی ۶۰ دلار هزینه کنید، با پرداخت ماهانه ۱۰دلار به یک مجموعه عظیم که شامل جدیدترین و برترین بازی‌ها است دسترسی داشته باشید.

۴. مقایسه قابلیت سازگاری معکوس ایکس باکس وان و PS4 

 بررسی ایکس باکس وان و پلی استیشن فور


نقطه قوت پلی استیشن فور نسبت به ایکس باکس وان تنوع بازی‌ها است. در اصل پلی استیشن ۴ نسبت به ایکس باکس بازی‌های متنوع‌تری دارد. همین در واقع یک نکته مثبت در فروش فوق‌العاده پلی استیشن ۴ محسوب می‌شود. بزرگ‌ترین و بهترین نقطه قوت فروش ایکس باکس وان سازگاری ورژن بازی‌ها مدل‌های قبلی با مدل‌های جدید کنسول است.

برای مثال بازی‌های کنسول سری ۳۶۰ و سری اورجینال ایکس باکس را می‌توان در سری ایکس باکس وان نیز بازی کرد و دیگر نیاز نیست بازی‌های قدیمی خود را دور بریزید. اگر بازی قدیمی شما به صورت سی دی است می‌توانید آن را در ایکس باکس وان خود قرار دهید یا اگر آن را به صورت آنلاین خریداری کرده‌اید، می‌توانید از طریق Library مایکروسافت، آن را به کنسول جدیدتان منتقل کنید. شرکت مایکروسافت در واقع بعد از عرضه ایکس باکس وان این قابلیت جدید را معرفی کرد.

شاید خنده‌دار باشد اما این قابلیت ایکس باکس وان قابلیت مهمی به نظر می‌رسد؛ زیرا این نشان دهنده رویکرد مایکروسافت در پیشبرد نام تجاری ایکس باکس است. اینگونه شما به هیچ وجه نیاز نیست بازی‌های قبلی خود را کنار بگذارید. این نشان می‌دهد که مایکروسافت به تاریخچه بازی‌های خود اهمیت می‌دهد و سعی در حفظ آن‌ها دارد.

از نظر بازاریابی این قابلیت برای Microsoft اهمیتی زیادی دارد زیرا به وسیله این قابلیت آن‌ها آینده برند خود را طور دیگری می‌بینند: ایکس باکس یک پلتفرم دیجیتال خواهد بود که همه مدل بازی برروی آن‌ اجرا می شود و با شعار خود شرکت – Play Anywhere (همه‌جا می تونی بازی کنی!) – همسو است. این نگاه رو به جلو است که باعث می‌شود محصولات ایکس باکس در نهایت جذاب‌تر دیده شوند.

۶. مقایسه دسته‌ ایکس باکس وان و PS4 

 

کار با دو کنسول پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان بسیار راحت است. اما دسته‌ها کمی پیچیده‌ اند. دکمه‌هایی مثل دکمه جهت و دوازده دکمه دیگر که مانند دکمه‌های کیبورد هستند، باید کار با همه‌ی آن‌ها را یاد گرفت. در هر صورت اگر از قبل با دسته بازی آشنایی داشته باشید دیگر نیازی به یادگیری مجدد نیست. از دو دسته پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان می‌توانید به راحتی استفاده کنید. برای تعداد زیادی از مردم که با دسته‌های کنسول‌های قدیمی آشنایی دارند کار با دسته پی اس فور و ایکس باکس وان بسیار راحت است. برای افرادی که زیاد با کنسول و دسته بازی آشنایی ندارند، یاد گرفتن این دکمه‌ها ممکن است کمی دشوار باشد.

جدا از همه این تفاوت‌ها، این که شما کدام کنسول را ترجیح می‌دهید بستگی به سلیقه شخصی شما دارد. دسته‌ ایکس باکس وان تم minecraft دارند که به نظر جالب است ولی کارایی آن دقیقا شبیه کارایی دسته‌ پی اس ۴ است و فرقی با آن ندارد.

از آنجا که بسیاری از بازی‌های پر طرفدار برای دو مدل کنسول ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ طراحی شده‌اند، دسته‌های بازی هم باید مشابه هم اند. هر شرکتی که یک گیم پد یا دسته بازی منحصر به فرد – مثل کنسول‌های نینتندو مدل Wii و Wii u – تولید کند خود را در واقع از چند پلتفرم خاص مثل call of duty و battlefield جدا کرده است.

۷. مقایسه واقعیت مجازی ایکس باکس وان و PS4

 مقایسه دو کنسول پرفروش


پلی استیشن ۴ سونی ویژگی‌ای دارد که شما نمی‌توانید آن را در ایکس باکس وان پیدا کنید؛ آن هم واقعیت مجازی است. هدست VR پلی استیشن سونی جنبه‌ای منحصر به‌فرد از پلی استیشن فور است که ایکس باکس آن را ندارد.

این هدست جدا از کنسول شما است و برای خرید آن تقریبا باید ۲۰۰ الی ۳۰۰ دلار هزینه کنید. این هدست صدا‌های سه بعدی بازی را تقریبا به صورت پیشرفته و خوب برای شما پخش می کند. البته این هدست از هدست گوشی‌های تلفن مانند google daydream و samsung gear VR قوی‌تر است ولی نسبت به هدست‌های کامپیوتر Facebook Oculus Rift و HTC Vive ضعیف‌تر است. مثلا می توانید بازی رزیدنت اویل ۸ را با هدست VR بازی کنید. این‌طور نوع جدیدی از ترس و وحشت را تجربه خواهید کرد.

ایکس باکس وان و پلی استیشن ۴ هر دو مجهز به دوربین و میکرفون جانبی هستند. کینکت ایکس باکس و همچنین دوربین پلی استیشن ۴ در اکثر مواقع استفاده‌ی چندانی ندارند. کم پیش می‌آید که از آن‌ها استفاده کنید. هر دو مدل کنسول حافظه جانبی برای بازی‌های خود دارند و کار با هر دو نسبتا راحت است. به طور کلی شباهت‌های این دو کنسول از تفاوت‌های آن‌ها بیشتر است.

۸. مقایسه قابلیت کراس پلی ایکس باکس وان و PS4 

 minecraft که متعلق به مایکروسافت است، از بعضی از شخصیت‌هایی مثل Mario که در کنسول نینتندو وجود دارند در بازی‌های خود به عنوان شخصیت مهمان استفاده می‌کند. اگرچه شرکت نینتندو با شرکت مایکروسافت رقیب است اما بعضی اوقات باهم کارهای خود را خوب پیش می‌برند. برای مثال بعضی بازی‌ها را بازیکنان ایکس باکس و نینتندو می‌توانند باهم دیگر بدون هیچ محدودیتی بازی کنند. این یعنی همان قابلیت کراس پلی.

اخیرا مایکروسافت از آینده‌ای صحبت می‌کنند که صنعت بازی‌ها راهی را در پیش بگیرد که درآن همه‌ی گیمرها قابلیت کراس پلی را داشته باشند و با همه نوع برند کنسول بتوانند بدون محدودیت با یکدیگر بازی کنند. همه این جریانات هم با minecraft شروع شد.

معمولا مایکروسافت طرفدار زیادی دارد و چه روی کنسول چه روی تلفن همراه و وسایل دیگر که امکان بازی کردن در آن‌ها وجود دارد در دسترس است.

مایکروسافت که همان سازنده کنسول ایکس باکس وان است و رقیب اصلی شرکت سونی و نینتندو محسوب می‌شود. Minecraft علاوه بر ایکس باکس وان، برای پلتفرم‌هایی مثل سونی، نینتندو، اپل و کنسول گوگل نیز عرضه شد. در اصل موضوع مهم این است که Minecraft هیچ نوع محدودیتی برای بازی کردن ندارند یعنی شما می‌توانید همزمان آن را با کسی که طریق گوشی کامپیوتر یا مک بوک خود وصل شده بازی کنید.

به دلیل اینکه سونی از بازی با رقیب کسنولی خود امتناع می‌ورزید. با این حال که اکثر مشترکین درخواست این قابلیت را می‌کنند که بتوانند بدون محدودیت با این دو کنسول بازی کنند اما شرکت سونی بر روی بیانیه خود پابرجا ماند و این اجازه را به کاربران خود نداد.

اما در نهایت اصرار مشترکین جواب داد و شرکت سونی قابلیت کراس پلی را برای کنسول‌های خود در ماه سپتامبر به وجود آورد. این قابلیت با بازی فورتنایت آغاز شد. اکنون بازی فورتنایت برای تمامی پلتفرم‌ها در دسترس است. اگرچه این قابلیت کراس پلی در ایکس باکس قوی‌تر از سونی است و ایکس باکس این قابلیت را بهتر پشتیبانی می‌کند، اما به هر حال سونی نسبت به قبل پیشرفت خوبی کرده‌ است.

انتخاب بین ایکس باکس وان و PS4 آسان نیست!


پلی استیشن ۴ در نوع خود بهترین کنسول برای اجرای بازی‌هایی انحصاری و فوق‌العاده است. PS4 تنها کنسولی است که شما می‌توانید با آن Horizon Zero Dawn و God of War و A Thief End’s را بازی کنید. این کنسول حتی بعد از پنج سال بروزرسانی هنوز هم ساده و جذاب است. ایکس باکس وان با وجود این که نسبت به مدلihd قبلی خود جذاب‌تر به نظر می‌رسد، امروزه به اندازه PS4 پرطرفدار و پرفروش نیست.

گفته می‌شود که گنجینه بازی‌های ایکس باکس وان بسیار بزرگ است و شامل انواع بازی‌های ایکس باکس ۳۶۰ و ایکس باکس اورجینال است که در واقع همین قابلیت سازگاری در ایکس باکس یک امتیاز بسیار مثبت برای این کنسول محسوب می‌شود. همچنین قابلیت کراس پلی فورتنایت و Minecraft در کنسول‌های مختلف که توسط ایکس باکس ارائه شده نیز از دیگر مزیت‌های فوق‌العاده ایکس باکس وان است.

به طور کلی رویکرد مایکروسافت با بازی با ایکس باکس دوستانه تر از رویکرد سونی نسبت به بازی‌های PS4 است. مایکروسافت با گیمرها رابطه بهتری برقرار کرده است. اگرچه PS4 بازی‌های انحصاری به شدت قوی و خوبی دارد اما به طور کلی ایکس باکس وان پلتفرمی هست که ما اطمینان بیشتری به آن داریم.

 به نقل از انار گیفتدیجیکالا